Informatie Auto

Autorijles bij Verkeersschool Hans Klein

 

Gratis Intakeles: Leer onze rijschool en instructeurs kennen met een volledig gratis en vrijblijvende proefles

 

Flexibele Betalingsmogelijkheden: Kies tussen betaling per les of voordelige pakketten om aan jouw financiële situatie te voldoen.

 

Rijlessen waar en wanneer het jou uitkomt: Plan jouw rijlessen waar en wanneer het jou uitkomt, aangepast aan jouw schema voor autorijlessen met gemak.

 

Topinstructeurs: Onze ervaren, deskundige, en toegewijde instructeurs garanderen de beste rijervaring en begeleiding naar je rijbewijs.

 

Moderne Lesauto’s: Leer in stijl en comfort met onze moderne lesauto’s, voorzien van geavanceerde veiligheids- en comfortvoorzieningen.

Even_Voorstellen_1

Pakketten

Vaak krijgen we de vraag: “Doen jullie ook pakketten” ? Antwoord: Bij onze rijschool is gewoon heel veel mogelijk. Je mag per les betalen maar je kunt ook kiezen voor een van onze aantrekkelijk geprijsde pakketten. Een pakket is niets anders dan meerdere lessen tegelijk kopen, eventueel met Tussentijdse Toets en Praktijkexamen. Hierdoor hebben wij minder rompslomp en kunnen we korting geven. Hoe snel je je rijbewijs kunt halen is afhankelijk van het aantal lessen dat je per week wil nemen en wanneer er examens beschikbaar zijn. Hierbij is het wel belangrijk dat je snel je theorie haalt. Het advies hoeveel lessen je (ongeveer) nodig hebt geven wij direct na de proefles. Uiteraard kan het aantal lessen in de loop van de opleiding bijgesteld worden. Heb je er te veel dan krijg je ze terug maar het kan ook zijn dat er lessen bij moeten.

Spoedopleiding

Wij doen ook spoedopleidingen! In de proefles laat je ons weten wat wij voor je kunnen betekenen. Wij kijken dan direct of we het kunnen inpassen. Zeker is het ook mogelijk om de rijlessen in je eigen tempo te volgen.

Betaling

Het is bij onze verkeersschool mogelijk om de rijopleiding in termijnen te betalen. Deze extra service is gewoon gratis! Hoeveel termijnen is afhankelijk van de grootte van het pakket. Bij het opgaan voor je praktijk-examen dienen alle facturen betaald te zijn.

Machtiging

Voordat de rijschool het praktijkexamen voor je gaat aanvragen moet je daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging. Voordeel hiervan is dat je direct een e-mail ontvangt als de rijschool een praktijkexamen of tussentijdse toets voor jou heeft gereserveerd of als deze is verschoven. Daarnaast zijn jouw adresgegevens automatisch voor jouw rijschool beschikbaar in het reserveringssysteem van het CBR. Wanneer je de rijschool machtigt via: mijn.cbr..nl. wordt het rijschoolnummer gevraagd. Ons rijschoolnummer is: 5685G8.

Lesplanning

Tijdens je intakeles krijg je van je instructeur een advies over hoeveel lessen je per week kunt nemen. Dit uiteraard altijd in samenspraak met wat je zelf wil. Er wordt je gevraagd een overzicht wanneer je beschikbaar bent naar de verkeersschool te mailen. Dan wordt er een (voorlopige) planning gemaakt. Een overzicht van de geplande lessen wordt automatisch naar je toe gemaild. Daarnaast kun je bij ons inloggen op de rijbewijsapp. Hiermee kun je altijd zien wanneer je rijles hebt. Ook krijg je een half uur voor de aanvang van de les een handige herinnering. Hier zijn verder geen extra kosten aan verbonden.

Tussentijdse toets

Op driekwart van je opleiding (gemiddeld) ga je samen met je instructeur naar het CBR. Daar ga je een tussentijdse toets doen. Dit is een soort proefexamen. De voordelen hiervan zijn:

 

– Vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres voor je 1e praktijkexamen
– Je kunt het praktijkexamen al eens “oefenen” Daardoor heb je minder zenuwen op je
echte examen
– Je krijgt van de examinator positieve feed-back over waar je nog aan moet werken
voor je praktijkexamen
– Verhoogde slaagkans
– Prima tijdstip voor je instructeur om te evalueren en eventueel bij te sturen

 

Praktijkexamen

Hoera! Eindelijk het is zover! Je mag op examen! Niet vergeten mee te nemen:
– Legitimatiebewijs
– Zelfreflectieformulier
– Examenoproep

 

Het praktijkexamen voor de personenauto duurt 55 minuten. Hiervan is een kwartier beschikbaar voor een introductie en voor de toelichting op de uitslag achteraf. In principe rijdt je instructeur altijd mee. Soms kan de instructeur uiteindelijk niet mee omdat bijvoorbeeld een examinator in opleiding voorrang krijgt. In het examencentrum maak je eerst kennis met de examinator. Deze legt uit hoe het examen verloopt. Na controle van je identiteitsbewijs overhandig je het gesloten formulier zelfreflectie. Op dat formulier heb je vóór het examen je sterke en minder sterke punten in het verkeer gezet. Dit formulier wordt na de examenuitslag met jou besproken. Daarna volgt op de parkeerplaats een ogentest, waarbij je het kenteken van een stilstaande auto moet kunnen lezen op een afstand van ongeveer 25 meter.

 

Vervolgens vraagt de examinator je een aantal voorbereidings- en controlehandelingen uit te voeren aan de examenauto.

 

De rit

Dan begint de rit. De examinator let onder meer op jouw beheersing van de auto, kijkgedrag, voorrang verlenen en het rekening houden met andere weggebruikers. Hij beoordeelt je op zeven examenonderdelen, zoals het in- en uitvoegen, het gedrag bij kruispunten en de bijzondere manoeuvres. In het vernieuwde rijexamen rij je een gedeelte van het examen –zo’n tien tot vijftien minuten– zelfstandig naar een bepaalde bestemming. Als je voor dit praktijkexamen tijdens de tussentijdse toets een vrijstelling hebt verdiend voor de bijzondere manoeuvres, dan wordt dit onderdeel overgeslagen. (De vrijstelling geldt altijd alleen voor het eerstvolgende examen na je tussentijdse toets).

 

Fouten

Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.

 

Geslaagd

Direct na afloop vertelt de examinator in het examencentrum de uitslag. Als je bent geslaagd, bespreekt de examinator het zelfreflectieformulier met je en wordt de Verklaring van rijvaardigheid en de Verklaring van geschiktheid geregistreerd in het Centraal Rijbewijzen Register (CBR). De gemeenten en het CBR kunnen dit register raadplegen om vast te stellen of je bent geslaagd voor het examen. De registratie van de Verklaring van rijvaardigheid is drie jaar geldig, de registratie van de Verklaring van geschiktheid een jaar.

 

Gezakt

Wanneer je gezakt bent, licht de examinator toe welke onderdelen onvoldoende waren. Het uitslagformulier met deze punten kan jouw instructeur achteraf voor je uitdraaien. Het is verstandig deze punten te bespreken met jouw instructeur in verband met vervolglessen. Daarna bespreekt de examinator het formulier zelfreflectie met je. Wanneer jouw antwoorden op het zelfreflectieformulier verschillen van de bevindingen van de examinator, is het verstandig dit ook met je instructeur te bespreken. Wanneer je voor de vierde keer binnen vijf jaar bent gezakt kom je in aanmerking voor een nader onderzoek.

 

Het Rijbewijs ophalen

Bij het gemeentehuis in jouw woonplaats kun je, tegen overlegging van een pasfoto, legitimatie en het vereiste bedrag, je rijbewijs aanvragen. Om bij de gemeente voor het rijbewijs in aanmerking te komen, moet je op het moment van aanvraag in Nederland wonen en in het jaar daarvóór minstens 185 dagen in Nederland hebben gewoond.

Nu voor

€797,50

Verkeersschool Hans
Klein biedt aan:

 

Startpakket

 • Gratis intakeles t.w.v. 49,50
 • 10 uur praktijkles
 • Praktijkexamen

Nu voor

€1327,50

Verkeersschool Hans
Klein biedt aan:

 

Gemakpakket

 • Gratis intakeles t.w.v. € 49,50
 • 20 uur praktijkles
 • Praktijkexamen

Nu voor

€2106,00

Verkeersschool Hans
Klein biedt aan:

 

Comfortpakket

 • Gratis intakeles t.w.v. € 49,50
 • 30 uur praktijkles
 • 3 deeltoetsen (Tussentijdse Toets)
 • Praktijkexamen
 • RIS Praktijkboek

Nu voor

€2636,00

Verkeersschool Hans
Klein biedt aan:

 

Superpakket

 • Gratis intakeles t.w.v. € 49,50
 • 40 uur praktijkles
 • 3 deeltoetsen (Tussentijdse Toets)
 • Praktijkexamen
 • RIS Praktijkboek

Tarieven op een rij

 • Kennismakingsles €49,50
 • Praktijkles per 60 min €56,-
 • 10 Lessenpakket  (600 min) €550,-
 • pakketprijs rijles in grotere pakketen al vanaf € 53,- per uur
 • RIS praktijkboek €26,00
 • Theorieboek B €27,50
 • Theorie-examen €49,50
 • Tussentijdse toets (LOS) €248,50
 • Praktijkexamen (LOS) €267,50
 • Theorie oefenvragen 500 st € 17,50
 • Privé theorieles vanaf  €10,00