Even voorstellen

Hans Klein

Mijn naam is Hans Klein. Van 1990 tot 2002 werkte ik als touringcarchauffeur. Een baan die me uitstekend beviel. Toch besloot ik in 2001 om de instructeursopleiding te gaan volgen, om de ervaring die ik “op de bus” had opgedaan over te kunnen brengen op beginnende bestuurders.

 

In de loop der jaren behaalde ik nog meer diploma’s / certificaten. Tegenwoordig heb ik de bevoegdheid voor de categoriëen:

  • Auto
  • Bromfiets
  • Motor
  • Vrachtauto

 

Daarnaast volgde ik de opleiding voor:

  • Ris-instructeur (Rij-opleiding In Stappen)
  • Faalangst-instructeur bij “Sjaak de Coninck”
  • “KNMV Gecertificeerd Instructeur”
  • Stagementor
  • KNMV Regionale Motor Training

 

De tijd staat niet stil. Zeker niet in de rijschoolwereld. Hier verandert ieder jaar wel iets. Vaak in de wetgeving (of bij het CBR). Anderzijds zijn er ook steeds nieuwe ontwikkelingen bij de voertuigen maar ook bij de leerling. Als rijschool is het zaak om hier voortdurend op in te spelen onder meer door continu bij te scholen.

 

Als instructeur vind ik het heel belangrijk dat leerlingen zich op hun gemak voelen. Dit bereik ik in de eerste plaats door aandacht te schenken aan de leerling. Heel belangrijk vind ik een vaste lesstructuur. Door regelmatig te herhalen bouw je die op. Uiteraard dienen leerlingen respectvol behandeld te worden. Een scheldende instructeur is een slechte instructeur! Zo’n persoon past dan ook niet in de structuur van onze rijschool.
In een lesauto mag het best gezellig zijn. Maar er moet ook gewerkt worden, en niet alleen door de leerling maar ook door de instructeur. Pas wanneer je beide voorwaarden kunt realiseren dan heb je kans op succes.

 

Ons motto is:
“Betaalbare topkwaliteit”

Dit mag niet zomaar een loze reclamekreet zijn! Uitgangspunt is een goede verhouding tussen kostenbeheersing en kwaliteit. Veel luxe franje is bewust weggelaten. Bij ons tref je bijvoorbeeld geen receptioniste die je vriendelijk te woord staat maar gaat de communicatie hoofdzakelijk via e-mail. Zeker omdat veel leerlingen tegenwoordig internet op hun mobieltje hebben bleek dit een perfecte oplossing te zijn. Uiteraard zijn we ook gewoon telefonisch bereikbaar.

 

Kwaliteit creëer je door een goede en constante lesstructuur. Ik heb deze zelf geleerd in mijn eigen Ris-instructeurs-opleiding maar ook bij de opleiding KNMV Gecertificeerd Instructeur die ik volgde bij de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging. Primaire doelstelling is een heel goede voertuigbeheersing aan te leren. Wanneer deze op hoger niveau zit dan komt pas “het kijken” erbij. (dit geldt voor rijles in alle voertuigcategoriëen) Dit alles kan en moet op een plezierige manier!

Rosalien Klein-Hoedemaker

Levert haar aandeel in de vorm van acquisitie, planning, personeelswerving. Door haar werkervaring in relevante functies een super aanwinst voor het bedrijf.

Emile Kerbusch

Werkt sinds 2014 bij onze verkeerschool. Emile is een zeer vakbekwame en gedreven instructeur. Hij deed meerdere jaren ervaring op bij een grote rijschool in Maastricht.  Ook het examengebied Heerlen behoort tot zijn werkterrein. Zijn prettige en rustige uitstraling wordt door de leerlingen zeer gewaardeerd.