Informatie Motor

Motorrijles bij Verkeersschool Hans Klein

 

Gratis Intakeles: Leer onze rijschool en instructeurs kennen met een volledig  vrijblijvende proefles. Deze kost €49,50 en wanneer je bij ons blijft lessen is deze helemaal gratis.

 

Flexibele Betalingsmogelijkheden: Kies tussen betaling per les of voordelige pakketten om aan jouw financiële situatie te voldoen.

 

Rijlessen waar en wanneer het jou uitkomt: Plan jouw rijlessen waar en wanneer het jou uitkomt, aangepast aan jouw schema voor motorrijlessen met gemak.

De theorie

Als je motorrijles wil nemen dan moet je beschikken over een autorijbewijs (B) of wanneer je dat nog niet hebt, een theoriecertificaat A (motor) Dit betekent dat leerlingen zonder autorijbewijs eerst de theorie moeten halen voordat ze mogen lessen. In ieder geval moet iedereen moet voor zijn praktijkexamen (of Tussentijdse Toets) zijn theoriecertificaat gehaald hebben.

 

Theorieopleiding en –examen
De theorie is in principe zelfstudie. Boeken en cd-rom kun je eventueel tegen scherpe prijzen gewoon bij de rijschool aanschaffen. Heb je vragen over de leerstof dan stel je die gewoon even onder je praktijkles. Heb je meer hulp nodig dan kun je altijd een privétheorieles boeken. Het theorie examen bestaat uit 50 ja/nee vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je zelf een getal in moet vullen. Je bent geslaagd als je minimaal 44 antwoorden goed hebt.

De praktijk

Je moet 2 praktijkexamens afleggen:
– Examen Voertuigbeheersing (AVB)
– Examen Verkeersdeelname (AVD)

 

Voertuigbeheersing
In deze lessen leer je omgaan met je motor. Je moet in totaal 12 oefeningen “kennen en kunnen” waarvan je er op je examen 7 moet doen. Deze oefeningen zijn verdeeld in 4 clusters:

 

1. lopen met de motor en in een vak parkeren ( één oefening, is verplicht)
2. langzame cluster: 5 oefeningen met langzame snelheid waarvan 1 verplicht en 1 naar
keuze van de examinator
3. snelle cluster: 1 oefening verplicht en 1 naar keuze van de examinator
4. remmencluster: 1 oefening verplicht en 1 naar keuze van de examinator

 

Je bent geslaagd als je minstens 5 oefeningen voldoende hebt maar er mogen niet 2 oefeningen in hetzelfde cluster onvoldoende zijn.

 

Meer informatie over deze oefeningen kun je vinden op:
http://rijbewijs.cbr.nl/pdf/Motoroefeningen.pdf

Verkeersdeelname

In deze lessen gaan we nu “echt de weg op”. We besteden ruimschoots aandacht aan de belangrijkste principes van het motorrijden. Hierbij kun je denken aan: een juiste positie kiezen, “zicht halen”, je bochtentechniek verder ontwikkelen, inhalen etc, etc,. Dit gebeurt gedeeltelijk binnen maar veelal ook buiten de bebouwde kom. Tijdens de rijles word je bij onze rijschool altijd met een motor gevolgd dus niet met een auto. Alleen vanaf de motor kan jouw instructeur jou echt begeleiden en ook dingen voordoen! Je praktijkexamen duurt 55 minuten. De examinator volgt met de auto en let daarbij onder meer op je kijkgedrag, je positie, en of je rekening houd met anderen. Ook bij motorrijles is het mogelijk om een Tussentijdse Toets te doen. De laatste ontwikkelingen zijn dat dit steeds vaker gebeurt. Ikzelf heb er heel goede ervaringen mee. Het kan je slaagkans gemakkelijk met zo’n 15% verhogen! In deze Tussentijdse Toets (op vrijwillige basis) kijkt de examinator naar jouw niveau en geeft je tips mee waardoor je makkelijker kunt slagen! Ook heb je op deze manier het examen “al eens meegemaakt” waardoor je je stukken zekerder zult voelen! Kortom: zeker het geld en de moeite waard!

Pakketten

Bij onze verkeersschool zit het rijlespakket heel simpel in elkaar: We hanteren een prijs per losse les en een pakketprijs van 10 lessen (zie onze lesprijzenpagina). Daarnaast kun je een los Theorie-examen, AVB-examen, AVD-examen en Tussentijdse Toets kopen tegen zeer scherpe tarieven.

 

Dit biedt de volgende voordelen:

– Het geheel blijft overzichtelijker! Doordat er geen aparte pakketten zijn voor AVB
en AVD hoef je geen lessen “op te maken”. Je begint met een 10 lessenpakket en
neemt daarna eventueel weer een volgend pakket. Als de tijd rijp is ga je op voor je
AVB examen. De resterende lessen worden dan gewoon omgezet naar AVD lessen!
– Gespreide betaling. Je betaalt per pakket. Doordat de pakketten klein zijn gehouden
hoef je niet het hele bedrag ineens op te hoesten. Per examen krijg je een aparte
rekening maar pas wanneer het wordt aangevraagd! Dit betaal je dus niet onnodig
weken van te voren!
– Het teveel aan lessen wordt terug betaald. Stel: van je laatste pakket had je 4 lessen
niet nodig: dan krijg je die gewoon terug betaald, je neemt dus nooit teveel lessen!
– Eventueel kun je zelfs gewoon per losse les betalen!

Rijbewijscategorieën

Voor het A-examen met Code 80 moet een kandidaat twee praktijkexamens doen, namelijk het motorexamen voertuigbeheersing (AVB) en het motorexamen verkeersdeelneming (AVD). Beide praktijkexamens legt de kandidaat af op een tweewielige motor, er komt dus geen examen voor driewielige motorrijtuigen. Voorafgaand aan de praktijkexamens moet de leerling geslaagd zijn voor het theorie examen.

 

Rijbewijs A1 (125cc, ofwel 11 kiloWatt)

Theorie-examen vanaf 17 jaar
Praktijkexamen vanaf 18 jaar

 

Rijbewijs A2 (tot 35 kiloWatt)

Theorie-examen vanaf 17 jaar
Praktijkexamen vanaf 20 jaar AVB en AVD (Rijbewijshouder A1 hoeft alleen het getrapte
examen te doen, dus geen AVB- en theorie-examen)

 

Rijbewijs A (onbeperkt vermogen)

Theorie vanaf 21 jaar. Als de kandidaat in het bezit is van A2 hoeft deze geen theorie-examen te doen. Praktijkexamen vanaf 21 jaar. Is de rijbewijshouder nog geen 2 jaar in het bezit van de categorie A2? Dan mag deze alleen motoren besturen voor de categorie A1 en A2 tot het bereiken van de leeftijd van 24. De code vervalt ook na tweejarig bezit van het rijbewijs. Kandidaten onder de 24 jaar krijgen de categorie A met de code 80 (Alleen 3-wielige voertuigen) op het rijbewijs Rijbewijshouders A2 moeten een getrapt praktijkexamen doen(geen AVB, en theorie) voor het A-rijbewijs.

Nu voor

€550

Verkeersschool Hans
Klein biedt aan:

 

Motorpakket

 • 10 uur motorrijles voor maar € 550,00
 • Betaalbare topkwaliteit!

Verkeersschool Hans
Klein biedt aan:

 

Tarieven op een rij

 • Intake €49,50
 • Losse rijles (60 min)  € 56,00 
 • Pakket 10u rijles  € 550,00
 • Theorie examen € 58,50
 • Theorie oefenvragen 500 st € 17,50
 • Examen voertuigbeheersing €149,00
 • Examen verkeersdeelname € 252,00
 • Privé theorieles  : op aanvraag
 • Theorieboek motor €28,50