Informatie Scooter

Waarom je scooterrijbewijs halen?

Vaak krijgen we de vraag: waarom zou je nog scooterrijlessen nemen als je met je 17e je
bromfietsrijbewijs bij je autorijbewijs krijgt? Hiervoor zijn toch een aantal bijzonder goede redenen te noemen:

 

– Een jaar eerder je scooterrijbewijs. Het is in principe mogelijk om vlak na je 16e verjaardag rij-examen te doen in plaats van te moeten wachten tot je 17e!
– Door je scooter-rijopleiding leer je veel sneller je theorie. Daardoor wordt het gemakkelijker om je autotheorie te halen!
– Minder autorijlessen nodig. Omdat je al een jaar bromfiets rijd, doe je veel meer ervaring op in het verkeer. Je bent meer gewend aan hogere snelheden en ook de plaats op de rijbaan is niet meer vreemd voor je. Autoleerlingen die al hun bromfietsrijbewijs op zak hebben, hebben daardoor beduidend minder rijlessen nodig dan mensen die nog nooit aan het snellere verkeer hebben deelgenomen. Je kunt dus je scooterrijbewijs gewoon terugverdienen of zelfs geld overhouden!
– En niet in de laatste plaats is scooterrijden gewoon heel erg leuk. Daarnaast hou je veel geld in de pocket omdat een scooter veel goedkoper is dan een auto!
– Met je scooterrijbewijs (AM2) mag je overigens ook een brommobiel besturen.

 

Het traject ziet er als volgt uit:

Theorieles en theorie-examen
Vanaf 15 ½ kun je theorie-examen doen. Uiteraard moet je hiervoor wel in de boeken duiken. Dit kun je doen met zelfstudie. Als ondersteuning zit in een van onze pakketten 5 uur theorieles inbegrepen!!!! Hierbij behandelen we de stof uit het leerboek. Daarnaast nemen we ook ruim de tijd om oefenexamens te maken, vergelijkbaar met de CBR-examens.

 

Praktijklessen en praktijkexamen

Om op te kunnen gaan voor je praktijkexamen moet je minimaal 16 jaar zijn en in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat AM. Je mag praktijkles volgen vanaf je 16e verjaardag. Doordat je al met 15 ½ theorie-examen kunt doen is het nu mogelijk om vlak na je 16e verjaardag al je rijbewijs op zak te hebben! Bij onze rijschool geven we les op een moderne (brom) scooter. Het maakt niet uit of je snorfiets of bromfiets wil gaan rijden. Het examen bij het CBR moet je afleggen op onze (brom) scooter . Mocht je een snorscooter gaan rijden dan mag je als extra service kosteloos een helm en handschoenen bij onze rijschool lenen. Op je praktijk-examen kijkt de examinator vooral naar het totaalplaatje. Daarbij wordt gelet op een goede voertuigbeheersing, sociaal verkeersgedrag, je plaats op de weg, jouw (aangepaste) snelheid en het toepassen van de verkeersregels. De examinator volgt zelf op een scooter en bij onze rijschool rijdt de instructeur altijd mee met het examen!

 

Voordelig scooterpakket

Bij onze rijschool kun je een scooterpakket nemen tegen een voordelig tarief.
Ons standaardpakket bestaat uit :
– 5 uur praktijkles
– praktijkexamen

 

Mocht je kiezen voor het pakket met theoriemodule, dan krijg je de theorie-avonden (5 uur) er
gratis bij !

Even_Voorstellen_1

Vraag direct een proefles aan